Fryse kokte egg (Slik gjør du det)

Kokte egg er noe av det sunneste og mest allsidige du kan ha på kjøkkenet ditt. De er fullpakket med proteiner og andre viktige næringsstoffer, og du kan bruke dem i en rekke oppskrifter eller bare nyte dem alene. Imidlertid varer ikke kokte egg veldig lenge i kjøleskapet – så hvis du prøver å spare tid og penger ved å lage ekstra porsjoner, er det lurt å lære seg å fryse kokte egg.

I denne artikkelen vil vi diskutere alle fordelene med å fryse kokte egg, hvordan du fryser kokte egg riktig, hvordan du kan tine og varme dem på nytt, samt noen vanlige feil å unngå når du fryser kokte egg.

Fordeler med å fryse kokte egg

Det å fryse kokte egg er en fin måte å spare tid og penger på kjøkkenet – samt sørge for at du alltid har sunn mat enkelt tilgjengelig. Ikke bare holder frosne kokte egg seg i opptil seks måneder i fryseren, men de er også enkle å tine og varme opp i løpet av få minutter.

kan man fryse kokte egg

Det finnes mange grunner til hvorfor det lønner seg å fryse kokte egg. Kanskje liker du å koke mange egg når du først holder på, og deretter ønsker å ha egg klare til neste gang du skal spise dem. Dette er for eksempel perfekt å ha som en god og sunn mat etter trening. Eller kanskje du bare har fokus på å ikke kaste overflødig mat, noe som er veldig bra.

Å fryse kokte egg er bare en av mange smarte metoder du kan benytte deg av. Visste du for eksempel at du også kan fryse kokte poteter? En annen type mat du kan fryse med suksess er grønnsaker. Det er rett og slett mange muligheter for å fryse sunne matvarer du kan benytte deg av.

Hvordan fryse kokte egg

Frysing av kokte egg er faktisk ganske enkelt! Først må du sørge for at de kokte eggene dine er helt avkjølt, før du legger dem i en lufttett beholder eller pose med glidelås (sørg for at den er merket med datoen).

Når dette er gjort, plasserer du beholderen eller posen fylt med avkjølte kokte egg i fryseren, der de varer i opptil seks måneder – dette vil sikre at de forblir ferske helt til du vil spise dem!

Tining og oppvarming av frosne kokte egg

Det å tine frosne kokte egg er like enkelt som å fryse dem! Alt du trenger å gjøre er å ta beholderen ut av fryseren og la den stå i romtemperatur i omtrent én time før du planlegger å bruke eggene.

hvordan fryse kokte egg

Når det er tint, legger du ganske enkelt det tinte kokte egget på en tallerken og varmer det i mikrobølgeovn i ca. 30 sekunder, helt til det er gjennomvarmet. Du kan også varme opp frosne kokte egg ved å koke dem i vann i fem minutter til de når ønsket temperatur.

Unngå vanlige feil når du skal fryse kokte egg

Den vanligste feilen folk gjør når de skal fryse kokte egg, er å ikke kjøle dem ordentlig før de legges i en lufttett beholder eller pose med glidelås – dette kan forårsake kondens som kan føre til at de blir ødelagt over tid!

Sørg for at de kokte eggene dine er helt avkjølt før du legger dem i en lufttett beholder eller pose med glidelås (merk den gjerne med dato slik at du alltid vet når du la eggene til frysing). Legg de deretter inn i fryseren umiddelbart etter avkjøling, slik at fuktighet ikke samler seg inni under oppbevaring.

Konklusjon – Ja, du kan fryse kokte egg

Hvis du skulle være i tvil, så kan du absolutt fryse kokte egg. Samlet sett er frysing av kokte egg en fin måte å spare tid og penger på kjøkkenet, og det passer ypperlig for de som har fokus på å unngå matsvinn eller bare liker å planlegge med mat lengre frem i tid.

Kostholdsrådgiver | Alle artikler

Astrid Hansen kan mye om mangt når det kommer til kosthold, ernæring og helse. Med flere års erfaring som kostholdsrådgiver, både kommunalt og i det privat, vet Astrid akkurat hva som skal til for å gjøre matinntaket ideelt for å bidra til god helse.