Slik lager du pommes frites i airfryer (Sprø og deilig)

Pommes frites er blant de mest populære matvarene å lage i en airfryer, og med god grunn. Airfryers tilbyr et fettfattig alternativ til tradisjonell frityrsteking med kort tilberedningstid, noe som gjør dem til det perfekte valget for travle kokker. Les videre for å se hvordan du kan lage pommes frites i airfryer.

Hvordan tilberede frosne pommes frites i airfryer?

Det er enkelt å tilberede frosne pommes frites i airfryer. Følg stegene nedenfor:

  1. Start med å airfryeren til 200 °C.
  2. Plasser ønsket mengde frosne pommes frites i airfryeren, og pass på at de ikke overlapper hverandre.
  3. Kok pommes fritesen i 8-10 minutter, rist kurven halvveis. (frityrtiden kan variere avhengig av hvilken airfryer du har)
  4. Når de er sprø og lett gyllenbrune, fjerner du pommes fritesen fra airfryeren og legger til salt etter egen smak.

Server pommes fritene mens de er varme og nyt den deilige og sprø smaken!

Les for øvrig vår generelle guide til hvordan bruke airfryer hvis du trenger tips og råd.

Hvilken olje i airfryer for pommes frites?

Når det gjelder steking av pommes frites i en airfryer, kan typen olje som brukes utgjøre hele forskjellen. Den beste oljen for å få gode pommes frites er en lett olje med nøytral smak, for eksempel rapsolje eller peanøttolje. Denne typen olje er perfekt for luftsteking av pommes frites fordi den har et høyt røykpunkt, noe som betyr at den ikke brenner eller ryker ved temperaturene som brukes i en airfryer.

I tillegg har disse oljene nøytrale smaker som ikke vil overdøve smaken til potetene. Sørg for å bruke en olje med høyt innhold av enumettet fett og lite eller ingen innhold av flerumettet fett. Når du steker pommes fritene må du også sørge for å bruke fersk olje, samt holde øye med temperaturen i airfryeren for å unngå at oljen brytes ned.

Hvor lang tid tar pommes frites i airfryer?

Pommes frites tilberedt i en airfryer kan ta alt fra 8-15 minutter, avhengig av mengden pommes frites og størrelsen deres. Vanligvis går det raskere jo tynnere de er. Det er imidlertid viktig å huske på at mens airfryers tilbyr et sunnere alternativ til frityrsteking, kan steketidene være relativt lange.

Fordeler med å steke frosne pommes frites i airfryer

Dette finnes mange fordeler med å steke frosne pommes frites i airfryer. Airfryers krever minimalt med olje, slik at pommes frites kan tilberedes med en brøkdel av oljen som brukes i frityrsteking. Dette senker fettinnholdet, noe som gjør dem til et sunnere alternativ.

Airfryers tilbereder også mat raskere enn vanlige frityrkokere, på grunn av høyhastighetssirkulasjonen av varmluft. Dette bidrar også til å bevare næringsstoffene, ettersom pommes frites tilberedt i en airfryer krever mindre eksponering for varme.

I tillegg er airfryere mye tryggere enn frityrkokere, siden de er forseglet under matlaging og ikke krever så mye varme.

Til slutt er frityrkokere utrolig enkle å bruke og rengjøre, noe som gjør dem til et godt valg for travle personer.

Hvorfor blir ikke pommes frites sprø i airfryer?

Et vanlig problem noen opplever er at airfryer pommes frites kan bli slappe og bløte i stedet for sprø. Dette skyldes vanligvis at temperaturen på airfryeren er for lav, at mengden olje som brukes er utilstrekkelig, at pommes fritesen er for nær hverandre i kurven, eller at pommes fritesen er for store for airfryeren.

Kos deg med deilige french fries fra airfryeren

Det å tilberede airfryer pommes frites er en fin måte å nyte denne deilige potetretten. Denne metoden lar deg tilberede pommes frites til perfeksjon uten å måtte bekymre deg for søl eller oppstyr. Med bare noen få enkle grep kan du lage deilige pommes frites som er sprø på utsiden og myke på innsiden.

Airfryers er også relativt rimelige og kan spare deg for tid på kjøkkenet. Enten du er ute etter å lage en velsmakende matbit eller tilbehør, er det å lage pommes frites i en airfryer et flott alternativ. Vi håper denne artikkelen har gitt deg noen nyttige tips om hvordan du lager de perfekte pomfritt i airfryeren din, og vi ønsker deg lykke til med dine kulinariske eventyr!

Kostholdsrådgiver | Alle artikler

Astrid Hansen kan mye om mangt når det kommer til kosthold, ernæring og helse. Med flere års erfaring som kostholdsrådgiver, både kommunalt og i det privat, vet Astrid akkurat hva som skal til for å gjøre matinntaket ideelt for å bidra til god helse.