Slik kan du lage bakt potet i mikro – Enkelt og deilig

Bakt potet er noe som som de fleste elsker å spise. Men visste du at du kan lage bakt potet i mikro? Du trenger nemlig ikke å bruke stekeovnen når du skal lage bakte poteter.

Dette er en ypperlig metode for blant studenter eller andre som kun har tilgang til mikro og ikke stekeovn, eller for deg som rett og slett ønsker å lage bakte poteter enklere og raskere enn tidligere. For alle som har laget bakt potet i ovn tidligere vet hvor lang tid det kan ta.

Med bakt potet i mikro kan du korte ned tilberedningstiden enormt. Det betyr mindre stress og forberedelser, og mer tid til å nyte maten og gjøre andre ting i stedet.

Les videre så viser vi deg hvordan du kan lage deilige, smakfulle og herlige bakte poteter i mikro!

Hvordan lage bakt potet i mikro

Bakt potet kan ofte virke som en rett forebeholdt erfarne hjemmekokker med ferdigheter på kjøkkenet. Men, det trenger overhodet ikke å være slik. Vi skal vise deg hvordan du enkelt kan lage bakt potet i mikro, som smaker utrolig godt. Du kan prøve å servere det til familie og venner, og se om de faktisk kjenner forskjellen på dette og vanlige bakte poteter i ovn.

Tilberedningsprosessen består av tre steg. Den første delen består av å tilberede poteten, den andre består av å bake poteten i mikrobølgeovnen, mens den tredje består av å fullføre den bakte poteten med ost og annet krydder.

La oss se nærmere på hva du trenger for å lage bakt potet i mikro.

PS: Liker du å lage mat på utradisjonelle måter? Sjekk ut hvordan du kan steke deilig bacon i airfryer.

Hvis du vil kombinere bakt potet i mikro med noe annet deilig laget i mikro, kan du prøve ut bacon i mikro. Det lar deg steke bacon raskere og enklere enn noen gang før!

Ingredienser for å lage bakt potet i mikro

For å lage deilig bakt potet i mikrobølgeovnen, kan du bruke disse ingrediensene. Denne oppskriften gjelder for 1 person, så hvis du er to eller flere så justerer du bare deretter.

  • 1 stor potet (Asterix og Beate fungerer begge veldig bra, men her kan du bruke den poteten du eventuelt har tilgjengelig)
  • 1 ss rømme
  • 2 ss revet ost (cheddarost eller lignende)
  • 1 ss smør
  • salt og malt svart pepper (etter egen smak)

Bakt potet i mikro oppskrift

Når du har forberedt ingrediensene nevnt ovenfor er du klar for å begynne å lage den bakte poteten du skal tilberede i mikrobølgeovnen. Dette er veldig enkelt, og du trenger kun å følge de fem stegene nedenfor.

Steg 1

Start med å vaske og skrubbe poteten. Prikk den deretter med en gaffel.

Steg 2

Legg poteten på en tallerken som kan brukes i mikrobølgeovn. Sett poteten i mikroen på full effekt i ca. 5 minutter.

Ta deretter ut poteten og snu den. Sett den i mikroen på ny, nok en gang på fem minutter med full styrke.

Steg 3

Ta ut poteten og kontroller at den nå er myk. Del den på langs i to og mos deretter innsiden av poteten med en gaffel.

Steg 4

Tilsett salt og pepper etter egen smak. Dryss deretter osten du har tilberedt over poteten. Sett den nå inn i mikrobølgeovnen igjen og stek den i ca. 1 minutt (eller så lenge det tar å smelte osten).

Steg 5

Ta ut din ferdige bakte potet med smeltet ost fra mikroen. Ta en spiseskje rømme på toppen av poteten for å fullføre mesterverket ditt!

Gratulerer, du har nå laget deilig bakt potet i mikro!

Hvis du vil prøve å lage bakte poteter på en annen måte neste gang, anbefaler vi deg å prøve ut vår deilige oppskrift for bakte poteter i airfryer. Når du har lært deg å lage bakt potet i både mikro og airfryer, kommer du aldri til å gå tilbake til den tradisjonelle og tungvinte måten med å lage denne deilige retten.

Kostholdsrådgiver | Alle artikler

Astrid Hansen kan mye om mangt når det kommer til kosthold, ernæring og helse. Med flere års erfaring som kostholdsrådgiver, både kommunalt og i det privat, vet Astrid akkurat hva som skal til for å gjøre matinntaket ideelt for å bidra til god helse.