Hvordan steke bacon i mikrobølgeovn?

Er du lei av rotet og sølet som det å tilberede bacon ofte fører med seg? Da bør du prøve å steke bacon i mikrobølgeovn. Denne praktiske og allsidig kjøkkenmaskinen kan nemlig brukes til å lage deilig bacon. Ikke bare er dette en praktisk måte å tilberede på, men det er også en rask og enkel måte å nyte sprøtt, deilig bacon uten fettsprut over hele kjøkkenbenken.

I denne artikkelen vil vi lede deg gjennom prossen med hvordan steke bacon i mikrobølgeovn, med alt fra å tilberede baconet til å oppnå den perfekte sprøheten. Mot slutten av denne artikkelen vil du bli en ha tatt bacon-ferdighetene til et nytt nivå du ikke trodde var mulig å oppnå! Så la oss komme i gang og lære hvordan du steker bacon i mikro.

Forbered baconet

Før du steker baconet i mikrobølgeovnen, er det viktig å forberede det ordentlig. Bruk først kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fett fra baconet. Dette bidrar til å forhindre fettsøl i mikrobølgeovnen din, og gir samtidig et bedre sluttresultat.

steke bacon i mikro

Deretter legger du baconet fint på tallerkenen eller brettet i ett enkelt lag, og pass på at du ikke overlapper baconbitene. Sørg for å bruke en tallerken eller et brett som er stort nok til å fange opp fett som kan frigjøres under tilberedningen.

Slik kan du steke bacon i mikro

Steketiden vil variere avhengig av wattstyrken til mikrobølgeovnen din og hvor sprø du liker baconet ditt. En generell tommelfingerregel er å steke bacon på høy effekt i 1 minutt per skive. Det er imidlertid best å starte med kortere steketid og sjekke baconet ofte for å unngå brent.

Hver mikrobølgeovn er forskjellig, så det er viktig å sjekke baconet hvert 30. sekund etter det første minuttet, frem til det når ønsket nivå av sprøhet.

Når baconet er tilberedt etter eget ønske, kan du bruke en tang eller en gaffel for å fjerne det forsiktig fra mikrobølgeovnen, da det blir varmt og fettet også. La baconet avkjøles i noen minutter på en tallerken med et lag med kjøkkenpapir for å absorbere eventuelt gjenværende fett.

Det er det! Du har nå perfekt stekt bacon i mikro på en brøkdel av tiden det vil ta å tilberede det på komfyren. Ikke bli overrasket hvis baconet lukter veldig godt når du åpner mikrobølgeovnen.

Hvis du fortsatt vil steke bacon i pannen, bør du utvilsomt sørge for at du først vet hvordan du kan steke bacon perfekt først.

bacon i mikro

Et annet alternativ er å bruke et annet populært kjøkkenapparat for å tilberede bacon på en utradisjonell måte. Vi snakker selvsagt om å steke bacon i airfryer, noe som også er fullt mulig.

Servering og oppbevaring

Når baconet er tilberedt til perfeksjon, er det klart til servering! Du kan servere det som det er, eller bruke det som tilbehør eller en ingrediens i favorittrettene dine.

Hva med å imponere venner og familie med et deilig måltid der alt er laget i mikrobølgeovnen. Du kan for eksempel kombinere bacon fra mikroen med deilige, smakfulle bakte poteter fra mikrobølgeovn. Bacon og bakt potet, laget raskt og enkelt i mikro? Ja, takk! Det prøver vi gjerne!

Hvis du har rester kan du oppbevare dem i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 3 dager. Varm opp baconet i mikrobølgeovnen i noen sekunder før servering, eller i en panne på komfyren for en sprøere tekstur.

Stek bacon i mikro trygt og sikkert

Når du håndterer varmt bacon og varmt fett, er det viktig å være forsiktig for å unngå brannskader. Bruk alltid en tang eller en gaffel for å fjerne baconet fra mikrobølgeovnen, og vær forsiktig når du fjerner overflødig fett med tørkepapir.

Sørg i tillegg for å la baconet avkjøles i noen minutter før du håndterer det, da fettet og selve baconet blir varmt og kan forårsake brannskader.

Ved oppbevaring og oppvarming av bacon, må du sørge for å håndtere det riktig for å forhindre matforgiftning. Oppbevar det nedkjølt, og varm baconet opp til det er varmt hele gjennom, for å drepe eventuelle skadelige bakterier.

Bacon er digg – og nå vet du hvordan du steker bacon i mikrobølgeovn

Bacon er noe av det deiligste du kan unne deg, enten en tidlig søndagsmorgen eller til en flott kveldsmat. Det å steke bacon i mikrobølgeovn er en praktisk og enkel måte å nyte sprøtt, deilig bacon uten søl og oppstyr med stekepanner.

Ved å følge trinnene vi har gått gjennom i denne artikkelen, vil du være i stand til å steke bacon i mikrobølgeovnen din med selvtillit og oppnå den perfekte sprøheten hver gang.

Lykke til, og nye det deilige baconet!

Kostholdsrådgiver | Alle artikler

Astrid Hansen kan mye om mangt når det kommer til kosthold, ernæring og helse. Med flere års erfaring som kostholdsrådgiver, både kommunalt og i det privat, vet Astrid akkurat hva som skal til for å gjøre matinntaket ideelt for å bidra til god helse.