Bacon i airfryer – velsmakende, deilig og enkelt!

Det er ingen hemmelighet at mange av oss er glade i å nyte bacon til frokost, spesielt i helgen når man har litt ekstra tid. Men visste du at en av de enkleste måtene å tilberede bacon på er å steke bacon i en airfryer?

Diskusjonen om bacon er sunt eller usunt kommer nok aldri til å ta slutt, men det vi kan gjøre i mellomtiden er å tilberede bacon på en litt sunnere måte enn hva de fleste av oss er vant til. Nemlig ved å steke bacon i airfryer! Dette har vi gjort flere ganger med suksess hjemme hos oss, og vi er alle enige om at baconet forsatt smaker veldig godt.

Hvordan steke bacon i airfryer?

Det er viktig å bruke riktig temperatur når du bruker en airfryer for å steke bacon. Temperaturen vil variere i henhold til airfryerens merke og modell. Tykkelsen på baconet vil også avgjøre hvor lang tid det tar å steke. For tynnskåret bacon vil steketiden være rundt 8 minutter, så det kan ta litt lenger tid enn å steke bacon i en panne.

Etter tilberedning av baconet bør du tørke det på papirhåndklær for å fjerne overflødig fett. Hvis du har igjen bacon kan du legge det det i en lufttett beholder og avkjøle det. Baconrestene varer i opptil 3 dager, men du kan varme dem opp igjen med airfryeren

Hvordan steke bacon i airfryer på perfekt vis?

En måte å sikre sprøtt bacon på er å steke det ved lavere temperatur. Å senke temperaturen vil forhindre at baconet ryker. Fettet som brukes i bacon har et høyt røykepunkt, så det er viktig å unngå røyking. Du kan også legge et stykke brød under kokekurven for å suge opp fettdrypp. Pass imidlertid på at du ikke stabler baconet oppå hverandre, for det kommer til å gjøre baconet bløtt.

Prøv kalkunbacon i airfryer

En annen måte å lage bacon i frityrkokeren er å kjøpe kalkunbacon. Selv om det ikke er like smakfullt som svinekjøtt, er kalkunbacon et sunnere alternativ for de som unngår svinekjøtt. Du bør også merke deg at kalkunbacon steker mye raskere i en luftfrityrkoker enn ved andre metoder. For best resultat bør du sette temperaturen til rundt 200 °C.

Det er unødvendig å forvarme airfryeren før du begynner å steke baconet, men det vil gjøre resultatet sprøere. Så hvis du har tid og anledning, kan du gjerne forvarme airfryeren.

Å tilberede bacon i en frityrkoker er mye enklere enn i en vanlig ovn. Det ferdige produktet er ekstra sprøtt og mindre sølete. Du kan til og med bruke tykkere bacon enn du kanskje bruker i tradisjonelle metoder. Denne metoden kan spare deg for tid, penger, krefter og fett!

Hvordan steke bacon i airfryer – oppsummert

Riktig temperatur for å steke bacon i en airfryer avhenger av hvilken type bacon du bruker og sprøhetsgraden du ønsker. Du må kanskje eksperimentere med dette for å finne den beste luftfrityrtemperaturen for baconet ditt. For eksempel krever ekstra sprø bacon minst 14 minutter luftsteking, mens et stykke sprøstekt bacon tar omtrent åtte til ti minutter.

Ettersom det å steke bacon i airfryer er litt sunnere – eventuelt mindre usunt – enn å steke bacon på vanlig måte, kan du ha bedre samvittighet med å nyte denne deilige delikatessen til frokost! Har du tilberedt bacon i airfryer tidligere? Del gjerne hvordan det gikk i kommentarfeltet.