Bakt potet i airfryer oppskrift (Sprø og smakfull)

Denne bakt potet i airfryer-oppskriften er en rask og enkel måte å nyte den den velkjente, deilige smaken av bakte poteter. Airfryeren tilbereder potetene til perfeksjon på en brøkdel av tiden det tar å bake dem i ovnen. Server disse potetene som en siderett eller topp dem med favorittilbehøret ditt for et tilfredsstillende måltid.

bakt potet i airfryer

Bakt potet i airfryer

Astrid Hansen
En deilig oppskrift som lar deg lage bakt potet enklere og raskere enn noen gang, ved å benytte airfryer.
Tid 45 mins
Rett Siderett, Snack
Kategori Airfryer
serveringsstørrelse 4 porsjoner

Ingredienser
  

  • 4 stk store poteter
  • 1/4 ts salt tilsett salt etter egen smak
  • 1 ts olivenolje per potet

fremgangsmåte
 

  • Forvarm airfryeren til 200 °C.
  • Skrubb potetene og tørk dem godt.
  • Bruk en gaffel og stikk flere hull i potetene for å la damp slippe ut.
  • Pensle potetene med olivenolje og dryss over salt.
  • Legg potetene i airfryeren og stek i 40-45 minutter, eller til potetene er gaffelmøre.
  • Ta potetene ut av airfryeren og la dem avkjøles i noen minutter.
  • Skjær opp potetene og tilsett ønsket pålegg som smør, ost, rømme eller gressløk.

merknader

Steketiden kan variere avhengig av størrelsen og tykkelsen på potetene. Juster tiden deretter.
  • Hvis du ønsker å kutte ned på fettinnholdet, kan du bruke en matlagingsspray i stedet for olivenolje.
  • For en oppskrift med lavere antall karbohydrater kan du bruke søtpoteter i stedet for vanlige poteter.
  • Hvis du er vil ha oppskriften glutenfri, kan du bruke en glutenfri olje eller matlagingsspray.
Stikkord airfryer, bakt potet

Serveringsforslag

bakt potet i airfryer oppskrift
  • Server disse bakte potetene som tilbehør til grillet kylling eller biff. Eller hva med å servere bakt potet i airfryer med laks fra airfryer eller kyllingfilet fra airfryer?
  • Topp dem med favoritt-tilbehør som revet ost, rømme, gressløk eller baconbiter.
  • Bruk dem som bunnen av en bakt potetsuppe.
  • Mos dem og bruk som fyll til en to ganger bakt potetrett.


Tips og triks

  • Sørg for å stikke flere hull i potetene før tilberedning for å la damp slippe ut.
  • Hvis du har det travelt, kan du sette potetene i mikrobølgeovn i ca. 5 minutter før du legger dem i airfryeren for å redusere steketiden.
  • For å unngå at potetene setter seg fast i frityrkurven, bruk bakepapir eller aluminiumsfolie.
  • Du kan også bruke aluminiumsfolie til å pakke inn potetene før du luftsteker dem, dette vil stenge varmen og koke potetene raskere.
  • For å sjekke om potetene er ferdige, stikk en gaffel eller kniv inn i midten av poteten, går den lett og greit inn er den klar.

Hvis du ønsker å prøve bakte poteter på enda flere kreative tilberedningsmåter, kan du prøve å lage bakt potet i mikro. Foretrekker du bakt potet i airfryer eller mikro? Eller vil du fortsatt holde deg til bakt potet i ovn? Prøv alle de tre måtene og se hvilken du liker best.

Hvis du trenger tips for hvordan du skal bruke airfryer, kan du lese vår guide til airfryer.

Denne oppskriften på bakt potet i airfryer en rask og enkel måte å nyte den populære potetretten på en enda enklere måte, og husk at poteter ikke har så mange kalorier som mange tror. Med en airfryer kan du lage bakte poteter enda raskere enn før. Med bare noen få enkle ingredienser og litt tid kan du nyte deilige, perfekt bakte poteter.

Pass på å prøve forskjellige varianter av tilbehør, som ost, rømme, baconbiter eller gressløk, for å gjøre oppskriften til din egen. Vi håper du liker denne oppskriften og oppfordrer deg til å dele dine egne varianter og erfaringer med denne oppskriften!

Kostholdsrådgiver | Alle artikler

Astrid Hansen kan mye om mangt når det kommer til kosthold, ernæring og helse. Med flere års erfaring som kostholdsrådgiver, både kommunalt og i det privat, vet Astrid akkurat hva som skal til for å gjøre matinntaket ideelt for å bidra til god helse.