Lag deilige muffins uten egg – enkel oppskrift

Muffins er noe nesten all elsker å unne seg en gang i blant, men for de som har eggalergi eller går på en diett uten egg, er vanlige muffins ikke noe de kan spise. Men hva med å lage deilige og smakfulle muffins uten egg? Det er faktisk både enkelt og godt – et perfekt alternativ for de som vil spise muffins, men ikke kan eller vil spise egg.

Visste du at eggallergi faktisk er en av de vanligste allergiene blant barn? Hvis du har barn i familien som lider av denne allergien, er dette et av de deiligste bakverkene du kan lage.

Er du klar for å finne ut hvordan du kan lage muffins uten egg? Les videre så forteller vi deg hvordan du kan gjøre dette enkelt på 1-2-3!

Muffins uten egg ingredienser

For å lage muffins uten egg trenger du først og fremst velkjente ingredisener de aller fleste allerede har på kjøkkenet. Hvis du mangler noe av dette, finner du det enkelt på din nærmeste dagligvarebutikk.

Ingredienser:

 • 250 gram hvetemel
 • 110 gram smør
 • 100 gram sukker
 • 2,35 dl melk
 • 2 ts bakepulver
 • 2 ts eddik
 • 2 ts vanilje
 • Sjokoladebiter (eventuelt finhakk en sjokoladeplate)
 • Ca. 20 muffinsformer

Denne oppskriften gir deg rundt 15 muffins uten egg, noe som er mer enn nok til hele familien.

Muffins uten egg oppskrift

Når du har forberedt alle ingrediensene kan du se frem til å sette i gang å lage muffins uten egg, noe som heldigvis er veldig enkelt.

 1. Forvarm stekeovnen til 160 grader.
 2. Bland sammen melet, bakepulveret, sukkeret og smørret.
 3. Rør inn melken, vaniljen og eddiken i blandingen.
 4. Legg til sjokoladebiter (du kan også hakke biter fra en sjokoladeplate hvis du ikke får kjøpt sjokoladebiter). Spar noen sjokoladebiter til steg 6.
 5. Sett muffinsene i formene og stek dem i den forvarmede ovnen på 160 grader i ca. 20-25 minutter.
 6. Ta dine deilige muffins uten egg ut av ovnen og pynt med noen sjokoladebiter på toppen.

Da gjenstår det bare å severe deg selv, familie og venner med dine smakfulle og kreative muffins uten egg.

Denne oppskriften er et godt eksempel på at det er fullt mulig å lage deilig bakverk uten egg. Visste du at du også enkelt kan lage deilige pannekaker uten egg, noe som igjen er perfekt for de som ikke kan eller ikke ønsker å spise egg.

Muffins uten egg er perfekt for helgekos, bursdager eller turer. Det er imidlertid ikke noe du bør spise for mye av hvis du prøver å få flat mage, men i ny og ne er det selvsagt ikke noe problem å unne seg disse godbitene.

Håper det smaker, bon appetit!

Kostholdsrådgiver | Alle artikler

Astrid Hansen kan mye om mangt når det kommer til kosthold, ernæring og helse. Med flere års erfaring som kostholdsrådgiver, både kommunalt og i det privat, vet Astrid akkurat hva som skal til for å gjøre matinntaket ideelt for å bidra til god helse.