Hvordan lage mac and cheese – Enkel og deilig oppskrift

Hvordan lage mac and cheese på en god, deilig og rask måte? Det er enklere enn du kanskje tror, og snart kan du ha den populære amerikanske retten på middagsbordet i hjemmet ditt.

Hvis du leter etter den beste måten å lage en velsmakende mac and cheese-oppskrift på, så har du kommet til rett sted. Mac and cheese er utrolig populært blant barn, men også et deilig pasta-alternativ for voksne.

Her er noen tips for hvordan lage mac and cheese som hele familien kan nyte ved middagsbordet.

Hvorfor er mac and cheese så godt?

Mac og cheese er en populær rett. Det er en deilig matrett som kan nytes av alle. Men hvorfor er det så deilig?

Det er fordi mac and cheese har den perfekte kombinasjonen av smaker, teksturer, varme og salt som gjør den så god! Maten har eksistert i tusenvis av år. Makaronien ble oppfunnet i Italia på 1500-tallet av en italiensk kokk ved navn Francesco di Gennaro de’Cenisio som var en lokal baker. Han tilsatte melk til mel for å lage den første makaronien.

I 1843 skapte Anthony Fenech den første kommersielt vellykkede versjonen av makaroni ved å bruke gelatinpulver som fortykningsmiddel. I 1853 patenterte han produktet sitt som ble kjent som “Fenech Macaroni.” Den ble solgt i butikken hans til 1909 da han solgte den til nevøen sin som deretter solgte den til et annet selskap kalt “Macaroni & Cheese” som ble et av de største merkene i Amerika.

Hvor lang tid tar det å lage mac and cheese?

Mac and cheese er en forholdsvis enkel rett å lage. En gjenomsnittlig person kan lage denne retten på vel 20-30 minutter.

Samtidig kan det også ta mye lenger tid hvis du vil perfeksjonere retten. Dette er på grunn av flere faktorer: temperaturen må være riktig, sausen må lages riktig og det er flere andre ting som må gjøres. For å lage mac and cheese som smaker godt, må alle disse faktorene gjøres riktig – noe som betyr at det er mye arbeid involvert i å lage perfekt makaroni!

Mac and cheese ingredienser

 • 6 dl makaroni
 • 75 gram cheddarost
 • 75 gram mozzarellaost
 • 2,5 dl melk
 • 1 egg
 • 1 ss smør
 • Salt og pepper etter smak

Hvis du vil gjøre retten litt sunnere kan du koke litt brokkoli og servere ved siden av.

Mac and cheese oppskrift steg for steg

Når du har forberedt mac and cheese-ingrediensene nevnt ovenfor, kan du begynne å tilberede retten. Dette er en enkel fremgangsmåte du kan følge:

 1. Kok først makaronien i 3 minutter.
 2. Ta en bolle og tilsett osten og bland godt.
 3. Ta nå den kokte makaronien og ha den i bollen og bland godt.
 4. Tilsett melken og bland godt.
 5. Varm ovnen til 180 grader og klargjør røren i en bolle.
 6. Tilsett egget og bland det godt.
 7. Ta en panne og ha litt smør i den og tilsett salt og pepper.
 8. Hell blandingen og fordel den i pannen.
 9. Stek den i 10 minutter.
 10. Ta din deilige mac and cheese ut av ovnen og server den.

Da er det bare å se frem til å nyte denne godbiten neste gang du vil lage noe nytt og spennende til familiemiddagen. Nå vet du hvordan lage mac and cheese like godt som enhver amerikansk hjemmekokk. Jeg kan nesten garantere at unge så vel som voksne rundt matbordet kommer til å digge denne amerikanske favoritten!