Pannekaker uten egg – velsmakende og enkelt

Pannekaker uten egg er en ypperlig alternativ for alle som elsker pannekaker, men samtidig ikke kan spise egg. Hvis du er veganer eller lider av eggallergi, er pannekaker uten egg et kjærkomment alternativ som gjør at fortsatt kan spise denne retten som er så populær blant både store og små.

Tips: Hvis du ser etter andre eggfrie oppskrifter kan du også lage muffins uten egg.

Pannekaker uten egg – ingredienser

Hvis du har laget vanlige pannekaker tidligere, vet du hvor enkel det er. Pannekake uten egg er ikke noe annerledes, og du trenger ikke andre ingredienser enn det folk flest allerede har i kjøkkenskapene.

Ingredienser – gir 8 til 10 eggfrie pannekaker:

  1. 250 g hvetemel
  2. 375 ml melk
  3. 30 ml rapsolje
  4. 1 ss sukker
  5. 1/4 ts salt
  6. 1/4 ts vaniljeekstrakt
  7. Margarin for steking

Pannekaker uten egg – oppskrift og fremgangsmåte

Finn frem alle ingrediensene og sett de klare på kjøkkenbenken. Hvis du har en blender kan du finne frem denne, men hvis ikke går det fint at å bruke en miksebolle og visp.

  1. Bland ingrediensene sammen i miksebollen. Start med melken og melet.
  2. Varm opp en stekepanne (non-stick eller teflon)
  3. Stek de eggfrie pannekakene

Så enkelt er det! Pannekaker uten egg er like enkelt å tilberede som vanlige pannekaker, og smaken er det ikke noe å si på.

Kostholdsrådgiver | Alle artikler

Astrid Hansen kan mye om mangt når det kommer til kosthold, ernæring og helse. Med flere års erfaring som kostholdsrådgiver, både kommunalt og i det privat, vet Astrid akkurat hva som skal til for å gjøre matinntaket ideelt for å bidra til god helse.