Hvordan få flat mage – 10 enkle tips!

De fleste antar at kosthold er den eneste måten å få flate mage. Selv om det kan være sant for noen mennesker, er det faktisk andre ting involvert også. Disse inkluderer å trene med de riktige øvelsene og en effektiv plan for å gå ned i vekt.

Når du prøver å kvitte deg med overflødig kroppsfett for å få flat mage og bygge muskler samtidig, er det viktig å huske at disse to målene ikke utelukker hverandre. Faktisk er de ganske utfyllende, spesielt hvis du fokuserer på effektive øvelser, og hvilke som faktisk hjelper deg å forbrenne fett raskere. Dette er noe du alltid bør ha i bakhodet hvis du ser etter fasiten på hvordan få flat mage.

Det beste med denne tilnærmingen er at den ikke krever noe spesielt utstyr eller dyre treningsapparater. Du trenger bare å følge noen få enkle retningslinjer og holde deg til dem konsekvent. Deretter kommer resultatene til å tale for seg selv.

Når du begynner å gå ned i vekt, begynner du samtidig veien til å få flat mage. Hvis du har vært på diett en stund nå og ikke har sett sixpacken din ennå, kan det være frustrerende. Men du bør ikke gi opp håpet for tidlig. Det er mange triks og tips der ute som vil hjelpe deg å få flat mage.

Her er 10 tips som hjelper deg på veien til å få flat mage.


Tips 1: Spis minimalt med usunn mat

Dette høres kanskje åpenbart ut, men det blir ofte oversett av de som prøver å gå ned i vekt. Det er veldig lett å kose seg med noen godbiter, lørdagssnack og komfortsnacks når man holder på med slanking, så du bør prøve å spise færre kalorier totalt sett. Dette er grunnen til at du bør begynne å telle kalorier.

Du vil oppdage at du naturlig vil spise mindre fordi du ikke vil føle deg sulten hele tiden. I tillegg betyr å spise mindre at du vil spare penger siden du vil bruke mindre penger på dyrt snacks, godteri og andre usunne dagligvarer.

Hvis du unner deg godsaker flere ganger i uken, bør du stille deg selv spørsmålet: Tror du dette er hvordan du kan få flat mage? Svaret er nei. Hvis du vil ha en flott og flat mage, må du begrense godteriinntaket så mye det lar seg gjøre.


Tips 2: Tren kondisjon

hvordan få flat mage - tren kondisjon slik som løping
Løping på tredemølle er et praktisk aktivitet for å trene kondisjon slik at du kan jobbe for å oppnå en flat mage

Kondisjonstrening er en av de mest kritiske faktorene når det gjelder å få flat mage. Når du utfører kardio, forbrenner du fettceller. Så lenge du holder deg konsekvent, bør du være i stand til å forbrenne nok fett til at det utgjør en forskjell.

Ikke bekymre deg for å trene hver dag. Du kan for eksempel ha som mål å trene kondisjon tre/fire dager i uken. På de tre andre dagene kan du hvile og la musklene komme seg etter forrige treningsøkt.

Kondisjonstrening kan være tungt å komme seg gjennom, men husk at veien til en flat mage blir mye kortere når du yter maksimalt i kondisjonsøkten din.


Tips 3: Prøv motstandstrening

Motstandstrening er en annen nøkkelkomponent for å få flat mage. Som nevnt før, må du trene med jevne mellomrom for å forbrenne fett.

Du kan imidlertid ikke bare foreta tilfeldige treningsøkter uten mål og mening. Du må fokusere på bestemte områder av kroppen din. En av de beste måtene å gjøre dette på er å bruke frivekter. Frivekter lar deg målrette mot forskjellige deler av kroppen din uten å måtte kjøpe dyrt utstyr.

Et annet alternativ er å bruke en kettlebell. Kettlebells er allsidige treningsutstyr som kan hjelpe deg med å forbedre styrke, fleksibilitet og bevegelighet. De er også flotte for å tone armer, ben og selvsagt mage.

Tips 4: Ha et sunt kosthold

Som vi diskuterte ovenfor, er det viktig å spise mindre når du prøver å gå ned i vekt. Det er imidlertid like viktig å opprettholde et sunt kosthold for å nå målet om en flat mage.

Det finnes mange moderne “hipster”-dietter nå for tiden, men det enkleste er nok å gå for en diett med mye protein, lite sukker og lavere karbohydrater. Det er et klassisk sunt kunstholdt som har fungert som en effektiv diett i en årrekke. Denne typen diett hjelper deg med å holde stoffskiftet i gang hele dagen og holder deg mett lenger.

Mitt beste tips: Ta små steg i stedet for drastiske endringer. Legg til litt grønnsaker til hver middag for eksempel. Du kan for eksempel koke brokkoli, noe som er både sunt, enkelt og veldig godt!


Tips 5: Unngå kjepphestdietter

En av de største feilene du kan gjøre er å følge en kjepphestdiett. Hva er så det for noe, spør du kanskje? Kjepphestdietter innebærer vanligvis drastiske endringer i livsstilen din for eksempel periodisk fasting.

Disse typene dietter er ment å øke stoffskiftet ditt midlertidig, men de varer sjelden. I stedet etterlater de deg frustrert og uoppfylt. Det er også mye vanskeligere å holde seg motivert med slike dietter, og plutselig sprekker du og klarer ikke målet om en flat mage likevell.

Tips 6: Ikke sult deg selv

Å spise mindre betyr ikke å sulte deg selv. Faktisk vil det å sulte deg selv sannsynligvis føre til overspising senere. Så unngå denne fristelsen og spis alltid noe hver 2. time.


Tips 7: Drikk vann

hvordan få flat mage - drikk mye vann fremfor usunne drikker
Det er viktig å drikke mye vann fremfor usunne drikker hvis du vil få flat mage

Dette er kanskje det mest åpenbare tipset for ethvert sunt kosthold og enhver diett, men det er verdt å gjenta det. Å drikke vann hjelper deg å opprettholde et sunt vekttap. Det holder deg hydrert og hjelper deg å holde deg mett hele dagen.

For alle som vil få flat mage, bør vann være drikken du holder deg til gjennom hele dagen.


Tips 8: Kutt ned på alkohol

Alkohol er definitivt ikke den sunneste drikken. De fleste alkoholholdige drikker er kaloribomber! Det rimer dårlig med målet om å få flat mage.

Faktisk kan det forårsake alvorlig skade på leveren din over tid, så her er det ikke bare magen som bør være et argument for å kutte ned på alkoholinntaket. Hvis du skal nyte en øl eller et glass vin i ny og ne, er det selvsagt helt greit og naturlig. Men kutt ned på frekvensen av forbruket ditt. Du trenger ikke å åpne tre-fire nye vinflasker hver eneste uke.


Tips 9: Få nok søvn

Hvis du prøver å få flat mage, bør du alltid ha som mål om å sove 8 timer hver natt. Søvnmangel har en negativ innvirkning på kroppen din og bidrar til dårlig mental helse.


Tips 10: Tren regelmessig

Trening er trolig en av de enkleste og mest effektive måtene å få flat mage på. Ved å gjøre det regelmessig, vil du merke betydelige forbedringer i utseendet ditt.

Men ikke forvent mirakler over natten. Du må fortsatt anstrenge deg for å oppnå ønsket resultat. Ved å holde en tidsplan og holde fast ved rutinen din, vil du kunne se jevn fremgang i det lange løp.

Så nå som du vet hva du skal gjøre, er alt du trenger å gjøre å sette i gang. Ikke bli en av de som bare leser og leser om å endre livsstilen sin, men aldri gjør noe ut av det!

Nå har du fått 10 grunnleggende tips som forteller deg hvordan få flat mage, så da har du alt du trenger for å sette i gang!