Fryse kokte pølser (fremgangsmåte og tips)

Det å fryse kokte pølser er en fin måte å spare deilige, smakfulle pølser til et fremtidig måltid, uten å bekymre deg for at maten går til spille. Frysing av kokte pølser har flere fordeler, men samtidig er det viktig å vite hvordan du fryser pølsene på ideell måte. Les videre så forteller vi deg alt du trenger å vite om å fryse kokte pølser.

Fordeler med å fryse kokte pølser

Å ha frosne pølser tilgjeneglig kan gjøre måltidsplanlegging og tilberedning enklere og mer praktisk. Du kan raskt tine og varme opp pølsene for et raskt og enkelt måltid eller mellommåltid.

Frysing av pølser kan forlenge holdbarheten, slik at du kan nyte dem over lengre tid. Dette kan bidra til å redusere matsvinn og spare penger.

Ved å fryse pølser i enkeltporsjoner kan du kontrollere mengden du spiser og unngå overspising. Dette kan være spesielt nyttig for de som prøver å opprettholde et sunt kosthold, for eksempel hvis du prøver å få flat mage.

hvordan fryse kokte pølser

Frysing av pølser i ulike former kan gi deg variasjon i måltidene. Du kan fryse dem i skiver, i terninger, eller til og med hele pølser for å bruke dem i en annen oppskrift. Pølser passer for eksempel perfekt med pommes frites lagd i airfryer, og barna kommer garantert til å elske det!

Frysing av pølser kan spare deg for tid, siden du kan forberede dem på forhånd og ha dem klare til bruk når du trenger dem. Dette kan være spesielt nyttig for travle ukekvelder eller for å lage mat.

Til slutt kan det å fryse kokte pølser som er igjen fra middagen hjelpe deg med å spare penger ved å redusere mengden mat du trenger å kjøpe, og unngå sløsing og matsvinn.

Hvordan fryse kokte pølser (og slik tiner du dem i etterkant)

Nøkkelen til vellykket oppbevaring og tining av frosne pølser er riktig håndtering og oppbevaring. For å maksimere holdbarheten er det viktig å sørge for at fryseren er satt til -18 grader celsius (eller kaldere) før du legger matvarer i den.

For å tine de frosne pølsene dine trygt, setter dem i kjøleskapet over natten eller dykker dem i kaldt vannbad (bytt vannet hvert 30. minutt) til de tiner helt. Når de frosne pølsene dine er tint opp, kan du tilberede dem etter eget ønske!

kan man fryse kokte pølser

Slik kan du bruke frosne kokte pølser ved senere måltider

Det er mange måter å bruke frosne kokte pølser på når de varmes opp igjen. Her er noen idéer:

  • I smørbrød eller på rundstykke: Skjær pølsene i skiver og server dem i smørbrød eller på rundstykke med favorittpålegg som sennep, ketchup, salat og ost.
  • I pastaretter: Skjær pølsene i passe biter og legg dem i favorittpastaretten din, for eksempel spaghetti med marinarasaus eller mac and cheese.
  • I supper eller gryteretter: Legg pølser i terninger til en solid suppe eller lapskaus for ekstra smak og protein. Kombiner de frosne pølsene med frosne kokte poteter også!
  • Som pizzatopping: Skjær pølsene i skiver og legg dem til din favorittpizzaoppskrift, sammen med annet pålegg som ost, grønnsaker og urter.
  • Som topping til en salat: Skjær pølsene i skiver og sleng dem med grønt, grønnsaker og en vinaigrettedressing for en solid salat. En perfekt løsning for deg som for eksempsel vil ha pølser i et ellers sunt måltid etter trening.
  • Som frokostalternativ: Skjær eller skjær pølsene i skiver, stek dem med noen egg (visste du at du kan fryse kokte egg også) og server med toast for en rask og enkel frokost.
  • I quesadilla eller taco: Skjær pølsene i passe små biter og legg i en quesadilla eller taco med ost, grønnsaker og salsa for et deilig og enkelt måltid.
  • Som forrett: Skjær opp pølsene og server dem med dipsaus som forrett på fester eller arrangementer.

Konklusjon

Det å fryse kokte pølser er en lur måte å oppbevare middagsrestene på, uten at du trenger å bekymre deg for at de blir dårlige i kjøleskapet i løpet av de neste dagene. Frysing av kokte poteter kan også spare deg tid og penger ved fremtidige måltider, og pølsene kan brukes i en rekke ulike matretter.

Kostholdsrådgiver | Alle artikler

Astrid Hansen kan mye om mangt når det kommer til kosthold, ernæring og helse. Med flere års erfaring som kostholdsrådgiver, både kommunalt og i det privat, vet Astrid akkurat hva som skal til for å gjøre matinntaket ideelt for å bidra til god helse.