Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Meg og Magen
    • Hjem
    • Mat
      • Oppskrifter
        • Airfryer
      • Matlagingstips
      • Erstatninger
      • Kosthold
        • Slanking
    • Hjemmet
    • Hage
    • Familie
      • Forhold
      • Graviditet
      • Barn
    • Velvære
    • Om oss
      • Kontakt
      • Personvernerklæring
    X (Twitter) Pinterest YouTube Tumblr
    Meg og Magen
    Du er her:Du er her: Hjem » Matlagingstips » Baking powder vs baking soda på norsk (Full forklaring!)
    Matlagingstips

    Baking powder vs baking soda på norsk (Full forklaring!)

    Astrid HansenAstrid Hansen23.04.20254 Mins Read
    Del Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Baking powder vs baking soda på norsk (Full forklaring!)
    Del
    Facebook Twitter Pinterest WhatsApp Email LinkedIn

    Når det kommer til baking, er et av de vanligste spørsmålene for norske hobbykokker hva er forskjellen på baking powder og baking soda. Dette er noe som er viktig å vite når du for eksempel følger oppskrifter på engelske nettsider, der uttrykkene baking powder og baking soda ofte blir brukt. Les videre for å finne ut hva som er forskjellen og hva som skiller disse to bakeingrediensene.

    I denne artikkelen kan du lese om: vis
    Dette er forskjellen på baking powder og baking soda
    Hva brukes bakepulver (baking powder) til?
    Hva brukes natron (baking soda) til?
    Kan jeg erstatte baking powder med baking soda (bakepulver i stedet for natron)?
    Er baking soda det samme som bakepulver?
    Konklusjon på baking powder vs baking soda – Nå vet du forskjellen

    Dette er forskjellen på baking powder og baking soda

    Baking powder og baking soda er begge hevemidler som brukes i baking, men de er forskjellige fra hverandre. Det er imidlertid litt lett å bli forvirret, ettersom de høres veldig like ut på engelsk sammenlignet med på norsk.

    • Baking powder er det samme som bakepulver på norsk
    • Baking soda er det samme som natron på norsk

    Forskjellen på baking powder og baking soda er altså at førstnevnte er bakepulver mens sistnevnte er natron.

    Hva brukes bakepulver (baking powder) til?

    Bakepulver er et hevemiddel som brukes til å øke volumet og lette konsistensen til bakevarer. Det er en kombinasjon av natron, en syre (som kaliumbitartrat) og et fuktighetsabsorberende middel (som maisstivelse).

    Når det kombineres med vann, reagerer syren og natron, frigjør karbondioksidgass og produserer bobler i deigen, noe som bidrar til å gjøre den bakte goden lett og luftig.

    FÅ MED DEG DETTE:
    Pinnekjøtt test 2023 [Komplett guide]

    Bakepulver brukes ofte i kaker, muffins, hurtigbrød, kjeks, pannekaker og vafler. Du kan for eksempel bruke bakepulver for å lage deilige muffins uten egg.

    Det er også ofte brukt i oppskrifter som ikke inneholder mye væske, for eksempel informasjonskapsler, da det bidrar til å aktivere natron. Bakepulver bør oppbevares på et kjølig, tørt sted og bør brukes før utløpsdatoen som er trykt på emballasjen.

    Når du skal bake er det viktig å vite forskjellen på baking powder og baking soda

    Hva brukes natron (baking soda) til?

    Natron, også kjent som natriumbikarbonat, er en viktig ingrediens som vanligvis brukes i baking. Den brukes til å lage lette og luftige bakevarer, for eksempel kaker, muffins og kjeks. I tillegg kan natron brukes til å nøytralisere syrer og baser, noe som gjør det til en nyttig ingrediens i kjøkkenkjemi.

    Baking soda kan også brukes til å myke opp rå grønnsaker og bønner, og som en smaksforsterker i fermentert mat. Med så mange bruksområder er natron en viktig ingrediens for ethvert kjøkken.

    Kan jeg erstatte baking powder med baking soda (bakepulver i stedet for natron)?

    Baking powder vs baking soda (bakepulver og natron) forveksles ofte med hverandre, men de er ikke det samme. Natron er et enkeltvirkende hevemiddel og bakepulver er et dobbeltvirkende hevemiddel. Natron er ren natriumbikarbonat, mens bakepulver inneholder natron som ingrediens. Bakepulver kan derfor ikke brukes som erstatning for natron.

    Natron krever en sur ingrediens, for eksempel yoghurt eller sitronsaft, for å aktivere den og frigjøre karbondioksidgass, som får deigen til å heve. Bakepulver har derimot en innebygd sur ingrediens, slik at den reagerer to ganger når den utsettes for varme.

    Forskjellen på baking powder og baking soda er derfor tydelig sett fra et kjemisk ståsted. Bakepulver bør derfor ikke brukes som erstatning for natron når du lager oppskrifter som krever en sur ingrediens.

    FÅ MED DEG DETTE:
    Hva kan man bruke istedenfor egg i pannekaker (Enkelt!)
    Baking powder vs baking soda: De kan ikke brukes som erstaning for hverandre

    Er baking soda det samme som bakepulver?

    Nei, baking soda er det engelske ordet for natron. Selv om både natron og bakepulver brukes til heving, er det utvilsomt forskjellige og bør ikke forveksles. Baking soda norsk er natron, mens det engelske ordet for bakepulver er baking powder.

    Konklusjon på baking powder vs baking soda – Nå vet du forskjellen

    Forskjellen på baking powder og baking soda er noe du nå vet. Baking powder norsk er bakepulver, mens baking soda norsk er natron. Selv om begge to er effektive hevemidler som kan brukes til å få bakevarer til å heve, er de forskjellige.

    Bakepulver brukes vanligvis når en oppskrift krever en kombinasjon av våte og tørre ingredienser, mens natron brukes når en oppskrift krever en sur ingrediens.

    Bakepulver har en mer nøytral smak enn natron, og konsistensen er mer pulveraktig enn natron, som har en grynete tekstur. Bakepulver er dyrere enn natron, men det er fortsatt en rimelig måte å lage deilige og lette bakevarer på. Enten du velger bakepulver eller natron, kan du være sikker på at du oppnår deilige resultater.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Previous ArticleNår kan man ta med baby på svømming – Anbefalt alder og tips
    Next Article Planting av epletre
    Astrid Hansen
    Astrid Hansen

      Hei, jeg heter Astrid og lidenskapen min er mat og ernæring. Å utforske smaker og oppdage hvordan mat påvirker kroppen vår, gir meg en enorm glede. På Meg og Magen deler jeg deilige oppskrifter og nyttige tips som hjelper deg med å ta vare på helsen din gjennom mat. Jeg her for å inspirere deg til å skape smakfulle og sunne måltider som beriker livet ditt, enten det er enkle hverdagsretter eller mer kreative godbiter.

      Relaterte Artikler

      Slik kan du fryse grønnsaker (Praktiske tips)

      Matlagingstips

      Hvor lenge kan varm mat stå i romtemperatur

      Matlagingstips

      Slik kan du fryse kylling trygt og sikkert (Tips og råd)

      Matlagingstips

      Kan man bruke bakepapir i airfryer? (Les hvordan!)

      Matlagingstips

      Comments are closed.

      Mest lest

      Hvordan holde katter unna hagen

      Hage

      Hva skriver man på dåpskort (40 forslag til dåpskort tekst)

      Forhold

      Bananpannekaker uten egg (deilig og sunn oppskrift)

      Oppskrifter

      Planting av klematis

      Hage

      Hvordan bruke kaffegrut som gjødsel

      Hage

      Nye artikler

      Hvordan bryte ut av et forhold med barn (Gode råd)

      14.05.2025

      Slik kan du fryse grønnsaker (Praktiske tips)

      14.05.2025

      Hvordan skrive gratulerer med dagen dikt til kjæresten

      13.05.2025

      Hvordan plante jordbær i hagen

      13.05.2025

      Trær og busker for norske hager

      13.05.2025
      Om Meg og Magen

      Meg og Magen er et magasin for deg som er opptatt av de små tingene som gjør hverdagen enklere.

      Vi skriver blant annet om hage, familie, interiør, mat og kosthold.

      Les og bli inspirert med oss hos Meg og Magen i dag!

      Lesernes favoritter

      Hvordan holde katter unna hagen

      Hage

      Hva skriver man på dåpskort (40 forslag til dåpskort tekst)

      Forhold

      Bananpannekaker uten egg (deilig og sunn oppskrift)

      Oppskrifter

      Planting av klematis

      Hage

      Hvordan bruke kaffegrut som gjødsel

      Hage
      Kategorier
      • Familie (48)
        • Barn (8)
        • Forhold (34)
        • Graviditet (4)
      • Hage (88)
      • Hjemmet (25)
      • Mat (110)
        • Erstatninger (15)
        • Kosthold (46)
          • Slanking (6)
        • Matlagingstips (28)
        • Oppskrifter (17)
          • Airfryer (7)
      • Uncategorized (1)
      • Velvære (20)
      Nylig publisert
      Forhold

      Hvordan bryte ut av et forhold med barn (Gode råd)

      14.05.2025
      Matlagingstips

      Slik kan du fryse grønnsaker (Praktiske tips)

      14.05.2025
      Forhold

      Hvordan skrive gratulerer med dagen dikt til kjæresten

      13.05.2025
      Hage

      Hvordan plante jordbær i hagen

      13.05.2025
      Hage

      Trær og busker for norske hager

      13.05.2025
      X (Twitter) Pinterest YouTube Tumblr
      © 2025 Megogmagen.no | Nettstedkart

      Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.