Fingermat som kan lages dagen før

Enten du planlegger en utefest eller en liten sammenkomst hjemme, finnes det mye fingermat som kan lages dagen før, slik at du kan fokusere på å underholde gjestene fremfor å lage mat når de kommer. Du kan severe en rekke forretter, fra sylteagurker pakket inn i skinke til bananchips. Du kan også lage en rekke marinerte spyd.

Med fingermat som kan lages dagen før kan du slippe alt stresset som vanligvis assosieres med å holde fest og andre arrangementer. La oss se nærmere på noen typer fingermat du kan lage dagen før festen.

Marinerte spyd

Enten du holder en fest eller bare ønsker å servere en forrett som gleder publikum, kommer du til å elske disse marinerte spydene. Disse deilige festforrettene er enkel fingermat som kan lages dagen før, og kan tilberedes og serveres på minutter.

Du kan bruke en rekke grønnsaker og kjøtt til spydene dine. Du kan servere dem på egen hånd, eller du kan legge til en saus eller salat. Du kan lese hvordan du lager hvit saus her.

Du kan legge til en rekke friske urter til kabobene dine. Disse urtene kan tilføre farge og
smak til retten din. Prøv rosmarin, som har en jordaktig, urtesmak. Den passer godt sammen
med hvitløk. Du kan også prøve å veksle blader av persille og basilikum.

Hvis du er ute etter en mer asiatisk-inspirert rett, prøv å lage fruktkebab. Disse er
deilig og sunt. Du kan servere dem med luftig ris eller med en asiatisk-inspirert
dressing.

Sylteagurk innpakket i skinke

Sylteagurk pakket inn i skinke er et deilig valg for fingermat som kan lages dagen før. De har lite kalorier og karbohydrater, men er fulle av protein og god smak. De utgjør en flott fingermat til en hvilken som helst sommerfest eller sammenkomst.

De kan kombineres med ranch eller rømme for å lage en kremet, syrlig fylling. De kan tilberedes opptil 24 timer i forveien, og oppbevares best i kjøleskap.

For å lage disse enkle forretter, begynn med å tilberede ingrediensene. Bruk gjerne skinke fra en delikatessebutikk for å imponere gjeneste dine ytterligere.

Kyllingvinger marinert i soyasaus

En annen deilig fingermat som kan lages dagen før er kyllingvinger marinert i soyasaus. Det er enkelt å lage og smaker fantastisk.

Sausen lages ved å kombinere soyasaus, vann, honning og maisstivelse. Du kan lag sausen på forhånd og server den senere.

Det er viktig å bruke fersk hvitløk og ingefær. Hvitløk og ingefær er best når revet på et lite rivjern. Du kan også bruke hakket hvitløk i glass.

For å lage sausen blander du ingrediensene i en stor kjele. Maisstivelsen vil bidra til å gjøre sausen tykkere. Du kan lage sausen opptil tre dager i forveien tid.

Dypp kyllingvingene med sausen og avkjøl i minst én time. Det er også mulig å lage sausen mens vingene tilberedes.

Bananchips

Enten du er på utkikk etter en ny snack eller en fingermat å servere på en fest, er bananchips et utrolig deilig og overraskende godt valg. De er sprø og salte, og er et
sunt alternativ til potetgull.

Hvis du vil lage bananchips, kan du skjære dem i skiver med et mandolinjern/kutter. Et mandolinjern er et flott verktøy for å kutte bananer tynt, jevnt og raskt. Du kan bruk også en skarp kniv. Men ved å bruke mandolin sikrer du at bananskivene blir tynn og jevne hver gang.

Osteballer med granateple

En type fingermat som kan lages dagen før, og som garantert kommer til å overraske gjestene dine, er osteballer med granateple. Dette er utvilsomt valget for deg som ikke har lyst til å servere retter som alle kjenner til fra før.

Å legge til granateplefrø til en osteball er en fantastisk måte å legge til et snev av sødme og smak til osteballene. Du kan lage dine egen hjemmelagde osteballer med granateple til et hvilket som helst selskap som fingermat eller til personlige snackskvelder.

Granateplefrø kan kjøpes i enkelte dagligvarebutikker og i andre spesialforretninger for eksotisk mat. Du kan også lage dine egne, ved å tørke frøene på benken eller i en foodprosessor.

Før du lager osteballene dine, må du forberede ostene. Du kan bruke
enten kremost eller cheddarost. Ostene skal piskes for to minutter før de formes til en ball. Du kan også tilsette urter til ostene for eksempel hakket rosmarin eller timian.