Jeg vet at du sannsynligvis har prøvd å koke brokkoli før, men jeg vedder på at du aldri fikk resultatene du ønsket. Men det å koke brokkoli trenger ikke å være så utrolig vanskelig som det mange skal ha det til. Glem dvask brokkoli!
I denne artikkelen skal jeg avsløre en idiotsikker metode for tilberedning av brokkoli som jeg har utviklet. Det fungerer for meg og familien min. Så du kan være sikker på at det vil fungere for deg også. Les videre for å lære hvordan du kan koke brokkoli kjapt og enkelt!
For å koke brokkoli, fyller du en kjele med vann og tilsetter en klype salt. Del brokkolihodet i mindre biter og legg dem i det kokende vannet. Kok i 3-5 minutter eller til brokkolien er mør. Hell av vannet og server brokkolien varm, eventuelt med smør eller olje.
Hvordan koke brokkoli
Det første du må lære deg er at du ikke skal kutte brokkolien din. Hakk den heller opp i små biter.
Når det kommer til koking, skal du ikke koke opp vannet før du er klar til å tilsette brokkolien. Sett kasserollen med vann på komfyren, sett temperaturen lavt og vent til det koker.
Etter at vannet har kokt, tilsetter du brokkolien i vannet. Dekk til kjelen og kok i ca 3-5 minutter.
Nøkkelen til å koke brokkoli riktig er å koke den lenge nok. Jo lenger du koker den, jo mykere blir den.
Hvis du ikke vil at brokkolien skal være for myk, så kan du ha den i vannet i kortere tid.
Og når brokkolien har kokt ferdig tømmer du vekk vannet. Deretter er den klar for servering til familien din.
Det er alt som skal til for å koke brokkoli!
Hvorfor spise brokkoli?
Hvis du eller barna dine lurer på hvorfor dere skal spise brokkoli, er det mange argumenter som taler brokkoliens fordel.
Brokkoli er en korsblomstgrønnsak som er kjent for sine helsemessige fordeler. Den er også kjent som kongen av grønnsaker. Den er fullstappet med næringsstoffer som vitamin C, fiber, vitamin K, vitamin B6, folat, kalium, kalsium, magnesium, jern og mer. Brokkoli er også en stor kilde til antioksidanter.
Hva kan jeg lage med kokt brokkoli?
Nå som du har lært deg å koke brokkoli, kan du prøve ut noen nye retter der brokkolien har hovedrollen. Hva med brokkolisuppe? Dette er en enkel favoritt hjemme hos oss.
Brokkolisuppe er en fin måte å få i seg noen grønnsaker i kostholdet. Du kan lage suppen med alle slags grønnsaker du vil, men jeg foretrekker å bruke kun brokkoli. Hvis du ikke har tid til å koke brokkolien, er det bare å bruke frossen brokkoli. Men ettersom jeg nå har lært deg hvordan koke brokkoli, bør du absolutt kunne gjør det først.
Slik lager du brokkolisuppe
Du trenger følgende ingredienser for å lage brokkolisuppe med kokt brokkoli:
2,5 dl vann
250-300 gram hakket brokkoli
1/2 ts salt
1/8 ts pepper
1 spiseskje olivenolje
Hell vannet i en kjele og kok det opp. Tilsett brokkolien og la det småkoke i ca. 10 minutter.
Hell av vannet og legg brokkolien tilbake i kjelen.
Tilsett resten av ingrediensene og rør godt.
La den avkjøles før servering.