Bananpannekaker uten egg (deilig og sunn oppskrift)

Prøv deilige bananpannekaker uten egg! Denne oppskriften gir deg muligheten til å lage enkle, deilige og smakfull pannekaker uten bruk av egg. Enten du er allergisk mot egg eller kanskje bare har gått tom for egg på kjøkkenet og ønsker å bruke bananer i stedet for en vanlig oppskrift på pannekaker uten egg? Uansett årsak, er dette en ypperlig oppskrift å prøve ut.

Bananer er både godt, sunt og allsidig. Ikke inneholder de alt for mye kalorier heller, og med en banan i pannekakeoppskriften kan du oppleve pannekaker på en helt ny måte.

Les videre for å lære hvordan du kan lage dine egne bananpannekaker uten egg.

Bananpannekaker uten egg oppskrift

bananpannekaker uten egg

Bananpannekaker uten egg

Alle elsker pannekaker, men visste du at bananpannekaker uten egg også er et godt, smakfullt og enkelt alternativ?
Tid 10 mins
serveringsstørrelse 4 pannekaker

Ingredienser
  

  • 1 moden banan
  • 1 dl mandelmel
  • 1 dl havremel
  • 1 teskje bakepulver
  • 1/2 teskje kanel
  • 1/4 teskje vaniljepulver
  • 1 dl soyamelk eller annen plantebasert melk

fremgangsmåte
 

  • Mos bananen i en bolle.
  • Tilsett mandelmel, havremel, bakepulver, kanel, vaniljepulver og plantebasert melk til bananblandingen og rør godt.
  • Varm en stekepanne over medium varme.
  • Smør pannen med litt vegetabilsk olje eller plantebasert smør.
  • Hell ca 1/4 av blandingen på pannen og stek pannekaken på begge sider til den er gyllen.
  • Fortsett å steke pannekaker med resten av blandingen
  • Server varme med litt honning eller sirup, og eventuelt friske bær.

merknader

Du kan også tilsette ekstra smak med for eksempel hakkede nøtter eller sjokoladebiter.
Stikkord banan, bananpannekaker, Pannekaker

Trenger du flere grunner til å prøve ut bananpannekaker uten egg?

  • Eggfrie: Denne oppskriften gir deg muligheten til å lage pannekaker uten bruk av egg, noe som gjør den ideell for deg som har allergier eller ønsker å unngå egg.
  • Deilig banansmak: Oppskriften gir en naturlig sødme fra modne bananer, som gir pannekakene en deilig og rund smak.
  • Enkel å lage: Oppskriften er enkel å følge og krever ikke spesielle ingredienser eller ferdigheter.
  • Variasjonsmuligheter: Du kan variere oppskriften ved å tilsette ekstra smak med hakkede nøtter eller sjokoladebiter. Du kan også bytte ut mandelmel med havremel eller annen type mel for å tilpasse til dine preferanser. Du kan også bruke andre plantebaserte melker i stedet for soyamelk. Du kan også servere pannekakene med ulike typer syltetøy eller friske bær for ekstra smak og næring.
Kostholdsrådgiver | Alle artikler

Astrid Hansen kan mye om mangt når det kommer til kosthold, ernæring og helse. Med flere års erfaring som kostholdsrådgiver, både kommunalt og i det privat, vet Astrid akkurat hva som skal til for å gjøre matinntaket ideelt for å bidra til god helse.