Hvordan slutte å amme – Enkle råd

Hvordan slutte å amme er et veldig vanlig spørsmål blant enhver mor. På en side er amming en av de vakreste og mest givende opplevelsene du noen gang vil ha som mor, men det kan også være en av de vanskeligste. Det krever mye innsats å legge inn det, og noen ganger fungerer det bare ikke for alle.

Men før du kaster inn håndkleet og gir opp, la oss ta en titt på noen måter å hjelpe deg gjennom de tøffe tidene. Når det gjelder å slutte å amme, er det flere ting vi må vurdere. Er dette for eksempel noe som kan påvirke babyen min? Er det andre faktorer involvert? Hva sier legen min om alternativene mine?

Hvor lenge bør jeg vente før jeg slutter å amme? Disse spørsmålene er viktige fordi de alle er med på å ta en informert beslutning.

Hvorfor skal jeg slutte å amme?

La oss starte med å se på hva som kan skje hvis du bestemmer deg for å slutte å amme. Det er flere grunner til at du kanskje vil slutte, inkludert smerte eller ubehag. Noen ganger er amming ubehagelig, spesielt hvis du pumper morsmelk i stedet for å amme. Hvis dette er tilfelle, kan det være lurt å vurdere å finne en ammingskonsulent som kan gi råd. Hun kan også hjelpe deg med eventuelle problemer du måtte ha.

En god ammingskonsulent kan hjelpe deg med å finne den riktige formelen for din situasjon. Dette kan bety å bytte fra morsmelk til morsmelkerstatning, bytte frem og tilbake mellom morsmelk og morsmelkerstatning, eller til og med bruke begge sammen. Det er viktig å huske at ikke hver formel fungerer bra for hver mor. Du må kanskje prøve forskjellige formler til du finner en som fungerer best for deg.


Hvordan slutte å amme med 5 enkle steg


1) Ta en pause. Dette er sannsynligvis det enkleste trinnet å følge, men det kan også være det vanskeligste. Det siste du vil gjøre er å tvinge problemet, slik at du føler deg dårlig med deg selv. Ta heller noen dager fri. På denne måten vil du ikke føle deg skyldig over å slutte, men du vil fortsatt kunne komme deg tilbake på sporet når du er klar.


2) Snakk med partneren din. Sørg for at du snakker med partneren din om han vil se deg slutte å amme. Han foretrekker kanskje at du fortsetter å amme, og det er ikke nødvendigvis slik at dere ser likt på situasjon. Prøv å kom til en felles løsning som dere begge er komfortable med.


3) Finn støtte. Spør venner og familie om støtte i denne tiden. De kan være en stor kilde til oppmuntring og hjelpe deg å holde deg motivert. Snakk gjerne med andre mødre, eller be om råd på forumer som Foreldreportalen, Kvinneguiden og lignende.


4) Ikke slutt drastisk over natten. Mange mødre bestemmer seg for å slutte å amme over natten, men det kan forårsake mye fysisk og følelsesmessig skade. Kutt i stedet gradvis ned over en periode på uker eller måneder.


5) Få profesjonell hjelp. En ammingskonsulent kan hjelpe deg med å finne ut hva som skjer og hjelpe deg med å komme opp med en plan for å slutte med ammingen. Hun kan også hjelpe deg med eventuelle problemer du måtte ha.

Når du har bestemt deg for å slutte å amme, er det viktig å holde fast ved det. Det er ikke uvanlig at noen tror at de kan gå tilbake til å amme, men realiteten er at det er veldig vanskelig. Den gode nyheten er at du ikke trenger å lide gjennom prosessen uten å vite det. Med riktig tankesett og litt tålmodighet kan du enkelt slutte å amme.