Hvordan få baby til å sove hele natten (Gode råd)

Når du først tar med deg en nyfødt baby hjem fra fødestuen, er det mange fantastiske følelser i sving. Men mange nybakte foreldre spør raskt spørsmålet hvordan få baby til å sove hele natten, ettersom den lille babyen ikke nødvendigvis slår seg til ro like raskt som du hadde håpet.

Tross alt, hvem elsker ikke å sove og våkne uthvilt om morgenen? Men ikke alle barn sover gjennom natten med en gang, så mange nybakte foreldre spør om hvordan få baby til å sove hele natten.

Sammen med spørsmålet om hvordan man kan slutte med amming, er dette noe nybakte foreldre oftest spør om.

Faktisk begynner mange babyer ikke å sove godt før de blir seks måneder gamle, og noen ganger mye senere enn det. Denne artikkelen vil forklare hvorfor dette skjer og gi deg tips om hvordan du kan få en baby til å sove hele natten.

Den gode nyheten er at hvis du følger disse enkle retningslinjene, vil du snart få babyen din til å sove gjennom natten!

Hvor lang tid tar det før babyer sover hele natten?

Det kan ta alt fra fire til åtte uker før babyen begynner å sovne uten å våkne. Det avhenger av flere ting, inkludert: hvordan du mater babyen din (bryst eller flaske), om du bruker svøping, om babyen har tenner og hvor mye babyen din veier.

For eksempel, hvis babyen din veier under 5 kg, kan det ta lengre tid å sovne fordi den er lettere og trenger flere kalorier. Dessuten, hvis babyen din våkner ofte i løpet av natten, kan det gjøre det vanskeligere for dem å sovne igjen.

Men ikke bekymre deg hvis babyen ikke har begynt å sove gjennom natten ennå, for det er måter du kan hjelpe babyen din med å gjøre nettopp det.

Babyer som våkner for å spise, gjør det vanligvis etter to timers søvn. Så hvis babyen din våkner annenhver time, prøv å mate dem tidligere for å oppmuntre dem til å sovne tidligere.

Tips: Vet du hva du skal gjøre hvis barnet ditt har diaré? Få ting er mer problematisk enn å få den lille til å sove hvis magen er uggen, noe alle kan skjønne.

Dessuten, hvis babyen din våkner flere ganger i timen, er det viktig å ha det komfortabelt. Du kan gjøre dette ved å fjerne unødvendige tepper, bytte sengetøy og bruke en vifte for å skape luftstrøm.

Babyen din kan også våkne av sult. Hvis dette er tilfelle, kan du prøve å distrahere dem med en favorittleke eller bok. Husk at selv når du prøver å få babyen din til å sove, gir du dem ikke opp. Du sørger ganske enkelt for at de er komfortable nok til å sovne igjen.

Råd for å få baby til å sove hele natten

Når babyen sover hele natten er det en som å vinne i lotto for nybakte foreldre

Hvis din baby ikke vil sove hele natten, kan du prøve noen av disse rådene:

  • Spill beroligende musikk.
  • Slå lyset sakte på og av for å hjelpe babyen din å assosiere mørket med søvn.
  • Prøv å plassere babyen din på sitt eget rom i stedet for ditt.
  • Ta med babyen din i sengen din.


Hvorfor vil ikke babyen min sove hele natten?

Det er mange grunner til at babyen din ikke vil sove hele natten med en gang. Noen babyer vil aldri sove hele natten, mens andre vil fortsette å våkne som småbarn. Hvis babyen din er en av den sistnevnte gruppen, har du ingen grunn til bekyming. Det er mange ting du kan gjøre for å hjelpe dem med å komme tilbake på sporet. Vi har mange tips for å hjelpe deg å lære hvordan du takler en pjokk som stadig våkner.

For eksempel, hvis barnet ditt våkner for å spise, kan du prøve å la lyset være av. Deretter, når du kommer tilbake om morgenen, slår du på lysene sakte. Over tid vil dette tillate babyen din å assosiere mørket med søvn.

En annen ting du kan gjøre er å fjerne alle distraksjoner som kosedyr og mobile leker. Dette hjelper barnet ditt til å føle seg trygg og sikker i søvnmiljøet sitt.

Og til slutt, hvis babyen din fortsatt ikke sover gjennom natten ved fylte 3 år, kan du ta kontakt med barnelegen din. De kan gi forslag til hvordan du kan hjelpe barnet ditt med å komme tilbake på sporet med god søvn fo dere begge.

Gynekolog | Alle artikler

Marta Glærum er utdannet gynekolog, noe som betyr at hun er lege med spesialisering i fødselshjelp og kvinnesykdommer. Marta skriver om graviditet, fødsel og alt annet hun vet at kvinner lurer på.