Hva er affirmasjoner – Slik fungerer det

Flere mennesker bruker i dag affirmasjoner for å forbedre livet sitt, men stadig spør mange om hva er affirmasjoner. Derfor skal vi i denne artikkelen se nærmere på hva affirmasjoner er, hvordan det fungerer og hva det kan brukes til.

Har du lyst til å forbedre livet ditt med affirmasjoner? Les videre, da vel!

Affirmasjoner – definisjon

Store Norsk Leksikon har definert affirmasjoner som noe positivt du gjentar med jevne mellomrom. Det kan for eksempel være noe du sier til deg selv hver morgen, eller et par ganger om dagen. Formålet er å skape en positiv forandring i livet.

På norsk kan ordet bekreftelse også bli brukt fra tid til annen, men affirmasjoner er det mest brukte uttrykket for dette.

Her er 10 eksempler på affirmasjoner:

  • Jeg er modig
  • Jeg er sterk
  • Jeg blir bedre og bedre for hver dag som går
  • I dag er jeg motivert
  • Jeg er ustoppelig
  • Jeg har alt jeg trenger for å gjøre dette til en god dag
  • Andre lar seg inspirere av mitt vesen
  • Jeg er selvstendig
  • Jeg lar meg ikke definere av fortiden, for jeg ser mot fremtiden
  • Dette skal bli en produktiv dag

Noen tenker at affirmasjoner og manifestasjoner er det samme, men det er det ikke. Det å manifestere innebærer noe du ønsker skal skje i fremtiden, mens bekreftelser er noe du sier allerede er tilfellet for deg i dette øyeblikket.

Positive affirmasjoner erkjenner virkeligheten i situasjonen din

Det å bruke positive affirmasjoner er en fin måte å håndtere negative følelser og tro på. Ideen er å erkjenne realiteten i situasjonen og erstatte dine negative tanker med positive. Å bruke affirmasjoner kan bidra til å forbedre din mentale helse, men du må kanskje søke råd fra en mental helsepersonell før du prøver dem.

Mange mennesker med lav selvtillit har en negativ tro på at de er stygge. Denne troen kan være dypt holdt og vanskelig å overvinne. Positive affirmasjoner kan bidra til å endre denne negative troen til en som er positiv og styrkende.

Det er mange måter å bruke positive affirmasjoner på. Du kan skrive dine egne, bruke en app for å la deg inspirere eller lese andres affirmasjoner. Du kan også finne positive sitater i filmer, bøker og sanger.

Det er ikke alltid lett å komme med positive affirmasjoner. Noen mennesker er flinke til å bruke dem, men de beste er personlige. Affirmasjoner er mer meningsfulle når de er lagdelt med emosjonell mening.

Affirmasjoner fremmer positiv tenkning, selvtillit og motivasjon

Ved å praktisere affirmasjoner kan folk øke sin positive tenkning, selvtillit og motivasjon. De kan også være nyttige for å navigere i stressende situasjoner.

Affirmasjoner kan sies høyt eller i hodet ditt. Bekreftelser brukes ofte som en daglig vane. Du kan skrive affirmasjoner på notatkort eller skrive dem på ispinner og legge dem i vesken.

Noen forskere har brukt funksjonell magnetisk resonansavbildning (fMRI) for å analysere hjernens respons på affirmasjoner. fMRI-resultatene har vist at bekreftelser øker selvrelatert prosessering i den mediale prefrontale cortex (MPFC), posterior cingulate cortex (PCC) og ventral striatum (VS).

Det å bruke affirmasjoner som en måte å styrke selvtillit og motivasjon på kan ha en positiv innvirkning på barnets liv. De kan praktiseres i klasserommet, i hjemmet eller offentlig. Å bruke affirmasjoner kan hjelpe barn til å vokse til selvsikre voksne.

I en studie basert på fMRI ble deltakerne bedt om å skrive bekreftelser for åtte verdier som de verdsatte. Verdiene inkluderte uavhengighet, politikk, religiøse verdier, spontanitet, kreativitet, uavhengighet og sans for humor. I løpet av studien ble deltakerne bedt om å rangere verdien av hver verdi fra minst til mest verdsatt. Deretter ble de bedt om å tenke på verdirelevante scenarier i fortid og fremtid.

Affirmasjoner kan være et tveegget sverd for personer med lav selvtillit

Å bruke affirmasjoner er en enkel måte å øke selvtilliten din på. Imidlertid kan disse positive uttalelsene gjøre mer skade enn godt. Heldigvis kan de også brukes til din fordel.

En god måte å begynne på er å lage en liste over de tre viktigste kjerneverdiene dine. Disse verdiene kan være personlige eller familierelaterte. Du kan inkludere verdier som kreativitet, familietilknytning, estetisk smak eller selvmedfølelse.

En god bekreftelse bør være noe du kan gjenta høyt. Det kan være så enkelt som å si: “Jeg er en god person.” Du kan også si noe mer grandiost, som “Jeg er en fantastisk person uten sidestykke.” Det er imidlertid viktig å holde ordene korte og gode.

Bortsett fra å forbedre selvtilliten din, er affirmasjoner også assosiert med økende aktivitet i hjernens belønningssenter. Dette er en betydelig funksjon i hjernen, og er assosiert med en rekke positiv atferd. Spesielt kan en positiv affirmasjon øke humøret ditt, forbedre din evne til å løse problemer under stress og skru ned hjernens stressalarmsystem.

De kan være et verktøy for å takle stressende aktuelle hendelser

Mange har brukt affirmasjoner som et verdifullt verktøy for å hjelpe med å takle stress og angst. Affirmasjoner er tross alt korte, enkle å huske, og kan lette tankene dine når du er under press. Det er imidlertid noen ting du bør huske på når du bruker dem. Hvis du har det vanskelig i livet er det ingen garanti for at affirmasjoner kan løse problemene dine, og du bør alltid søke profesjonell hjelp hvis det er behov for det.

Affirmasjoner er ikke for alle, men hvis du er en person som føler deg overveldet og engstelig, kan de hjelpe deg med å takle bekymringene dine. Husk imidlertid at de ikke er en kur mot angst og kan få deg til å føle deg verre. Av denne grunn er det best å holde seg til korte affirmasjoner.

Prøv affirmasjoner i dag og se hvorfor det har blitt så populært! Jeg er sikker på at du kommer til å føle deg mye bedre hvis du sier positive affirmasjoner til deg selv hver dag.