Bakt potet i airfryer
Astrid Hansen
En deilig oppskrift som lar deg lage bakt potet enklere og raskere enn noen gang, ved å benytte airfryer.
Rett Siderett, Snack
Kategori Airfryer
serveringsstørrelse 4 porsjoner
- 4 stk store poteter
- 1/4 ts salt tilsett salt etter egen smak
- 1 ts olivenolje per potet
Forvarm airfryeren til 200 °C.
Skrubb potetene og tørk dem godt.
Bruk en gaffel og stikk flere hull i potetene for å la damp slippe ut.
Pensle potetene med olivenolje og dryss over salt.
Legg potetene i airfryeren og stek i 40-45 minutter, eller til potetene er gaffelmøre.
Ta potetene ut av airfryeren og la dem avkjøles i noen minutter.
Skjær opp potetene og tilsett ønsket pålegg som smør, ost, rømme eller gressløk.
Steketiden kan variere avhengig av størrelsen og tykkelsen på potetene. Juster tiden deretter.
- Hvis du ønsker å kutte ned på fettinnholdet, kan du bruke en matlagingsspray i stedet for olivenolje.
- For en oppskrift med lavere antall karbohydrater kan du bruke søtpoteter i stedet for vanlige poteter.
- Hvis du er vil ha oppskriften glutenfri, kan du bruke en glutenfri olje eller matlagingsspray.
Stikkord airfryer, bakt potet