En deilig og glutenfri gulrotkake som er utrolig god. Fungerer ypperlig for alle som ønsker en enkel og smakfull gulrotkake, enten du har glutenallergi eller ei.
Forvarm ovnen til 180 °C og smør en 23x33 cm form.
Visp sammen glutenfritt mel, bakepulver, natron, kanel, muskat og salt i en middels stor bolle.
Bruk en stor bolle og pisk sammen sukker, rapsolje og egg til det er godt kombinert.
Tilsett de tørre ingrediensene til de våte ingrediensene og rør til det akkurat er blandet.
Rør inn revne gulrøtter og pekannøtter (hvis du bruker det).
Hell røren i den tilberedte formen og jevn ut toppen.
Stek den glutenfrie gulrotkaken i 35-40 minutter, eller til en tannpirker som er satt inn i midten kommer ren ut.
La kaken avkjøles i formen i 10 minutter, og overfør den deretter til en rist for å avkjøles helt.
merknader
Serveringstips:
Denne glutenfrie gulrotkaken er deilig på egen hånd, men den kan også serveres med en klatt kremostfrosting eller en dæsj honning.
For å gi din glutenfri gulrotkake et ekstra spesielt preg, kan du prøve å pynte kaken med ekstra hakkede pekannøtter eller et dryss kanelsukker.
Denne kaken kan serveres som dessert eller som en smakfull snack. Den er også ideell for å ta med seg på fester, middagsselskaper eller på jobb for å la kollegene dine smake og nyte kaken sammen med deg.
Stikkord dessert uten gluten, glutenfri dessert, glutenfri gulrotkake, glutenfri kake, glutenvennlig gulrotkake, gulrotkake uten gluten, kake uten gluten