Go Back
+ servings
sjokolademuffins oppskrift

Sjokolademuffins uten egg

Du trenger ikke egg for å lage deilige sjokolademuffins! Prøv denne oppskriften for å lage smakfulle sjokolademuffins uten egg.
Tid 20 minutes
Rett Snack
Kategori American
serveringsstørrelse 12 muffins

Ingredienser
  

  • 180 gram hvetemel
  • 75 gram sukker
  • 3 ts kakaopulver (usøtet hvis mulig)
  • 1 ss bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 120 ml plantebasert melk (mandelmelk, soyamelk, kokosmelk, rismelk eller havremelk)
  • 60 ml vegetabilsk olje
  • 1 ts vaniljeekstrakt

fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 190 grader celsius og smør en muffinsform lett.
  • Visp sammen mel, sukker, kakaopulver, bakepulver og salt i en stor miksebolle til alt er godt blandet.
  • Rør sammen plantebasert melk, vegetabilsk olje og vaniljeekstrakt i en separat miksebolle, helt til det er godt blandet.
  • Hell de våte ingrediensene i de tørre ingrediensene og bland til de er så vidt blandet. Pass på at du ikke blander røren for mye.
  • Hell røren i muffinsformen, og fyll hver kopp omtrent tre fjerdedeler full.
  • Stek muffinsene i 20 minutter i den allerede varme ovnen, eller til en tannpirker som stikkes inn i midten av en muffins kommer ren ut.
  • La muffinsene avkjøles i noen minutter i formen før de overføres til en rist for å avkjøles helt.

merknader

Noen tips:
  • Hvis du ønsker å gi litt ekstra smak på muffinsene kan du blande inn litt sjokoladebiter eller hakkede nøtter i røren før steking.
  • For å sikre at muffinsene hever seg skikkelig og har en lett, luftig konsistens, må du passe på at du ikke blander røren for mye. Bland ingrediensene til de er blandet, og slutt deretter å blande.
  • Hvis du vil gjøre muffinsene ekstra fuktige og møre, kan du tilsette en moset banan eller litt eplemos i røren.
Stikkord bakverk uten egg, muffins uten egg, sjokolademuffins, sjokolademuffins uten egg